Anneke van Hespen - Corts

Betrokken, altijd klaar om te luisteren, te helpen, een lief en gezond advies te geven, zichzelf steeds wegcijferend, zo blijft ze bij ons. Ze keek er zo naar uit om deze zomer weer van haar tuin te genieten.

13 november 1926

images 4.jpg

29 juni 2015

Beste Annemarieke en Philip en andere familie,
helaas kon ik niet bij de crematie zijn wegens vakantie in het buitenland. Annemarieke heeft mij gebeld wat ik zeer op prijs heb gesteld.
In het besef dat Anneke in het laatste stukje van haar leven was, kwam het bericht van haar overlijden toch nog onverwacht snel.
Anneke zal in mijn herinnering blijven leven als een bijzondere, fijngevoelige en intelligente vrouw met grote liefde voor tuinieren, haar medemens, spiritualiteit en Reiki. Wij hebben vele diepgaande gesprekken gevoerd. Het voelt als een gemis dat ik niet meer even kan bellen of langs gaan. Ook de enorme wilskracht van Anneke was indrukwekkend. Daar heb ik diep respect voor. Zij is een voorbeeld voor mij geweest en in gedachten zal zij dat blijven.
Annemarieke, ik wens je veel kracht en sterkte en moed om alles af te ronden samen met Caroline (over wie je moeder vaak sprak). Ook om dit derde verlies een plek te geven en er vrede mee te sluiten.
Heel hartelijke groeten van Anneke A. Schram, Bergen Nh.
16 juli 2015


geschreven op 16 juli 2015 door Anneke A. Schram       Rapporteren

Wij zullen ons Anneke blijven herinneren als een lieve, zachtaardige vrouw. Haar man Jan kende ik al heel lang, zeker 60 jaar! omdat hij een goede vriend was van Hans Huffnagel en van mijn overleden zusje Cock. Wij blijven Jan en Anneke in vriendschap gedenken. Het gemis zal groot zijn. Jullie hebben haar recht gedaan met zo'n lieve en warme tekst op de kaart! Dat verdiende zij. Wij wensen jullie allen heel veel sterkte.


geschreven op 06 juli 2015 door Hein en Hansje van den Berg       Rapporteren

Selamat Jalan Anneke,
Anneke was een fijne vrouw met veel belangstelling voor haar medemensen.Ik heb haar leren kennen door ons gezamenlijke verleden in Ned.Indie Ze stond altijd voor je klaar met een luisterend oor en dan advies als je daarom vroeg. Ze had ook altijd veel belangstelling voor mijn reizen naar Indonesie en mijn ervaringen daar.Haar tuin was een van haar grote LIEFDES.
Ik zal Anneke niet snel vergeten door haar warmte en liefde die ze voor mij toonde. EEn goed mens is heengegaan. Ik wens U veel moed en sterkte met dit verlies.Helaas was ik door fysieke immobiliteit niet in staat de crematie bij te wonen,wat mij veel verdriet doet. ook namens Eveline Rita Hut Rhenen


geschreven op 04 juli 2015 door Rita Hut en Eveline       Rapporteren

Lieve Anneke,
Als laatste Corts van onze generatie heb je de stap genomen naar de andere wereld. Ik zal je zeer missen, speciaal onze lange telefoongesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. We waren het vaak roerend eens en dat gaf een goed gevoel van saamhorigheid.
Veel liefs van je schoonzusje Hannie Corts


geschreven op 03 juli 2015 door Hannie Corts       Rapporteren

Hoe wij ons Anneke herinneren


Als Anneke ons belde dan was het eerste wat ze deed zich verontschuldigen omdat ze ons lastig viel.
We waren vast aan het eten of druk met andere dingen, maar als het niet te lastig was dan wilde ze toch graag Frank even spreken.
Na die verontschuldiging wilde ze weten hoe het met mij ging. Ze was altijd vol oprechte belangstelling.
Toen wij haar leerde kennen was haar gezondheid al broos, maar ze had een stalen wilskracht.
Altijd druk met haar tuin dat was haar lust en haar leven. Later heeft Illja onze dochter haar regelmatig geholpen met klusjes in de tuin. Toen we met vakantie waren kregen we zelfs via facebook een berichtje van haar. Samen met Illja had ze de foto’s bekeken.
Genoten heeft ze van de lezingen die ik gaf over Noorwegen. Frank heeft haar gehaald en weer thuis gebracht. Ze zei wel honderd keer dat ze het zo prachtig vond.
We hadden haar graag nog een mooie zomer in haar eigen huis gegund, helaas was dat haar niet meer gegeven.
We zullen haar zachtaardigheid, betrokkenheid en belangstelling missen.

Frank en Petra Kunst


geschreven op 03 juli 2015 door Frank en Petra Kunst       Rapporteren

Onze oprechte deelneming voor het verlies van jullie dierbare moeder, schoonmoeder, oma en tante.
Veel sterkte voor jullie allen de komende tijd.


geschreven op 03 juli 2015 door Reinder en Marina, Margriet en Richard       Rapporteren

Voor Anneke,Selamat Jalan
Anneke was een fine vrouw met veel belangstelling voor haar medemensen.Ze stond altijd klaar voor je met een luisterend oor en dan advies als je er om vroeg.Door ons gezamenlijke verleden in Indie had ze altijd belangstelling in onze reizen en ervaringen daar.Haar tuin was een van haar"Liefdes"
We zullen Anneke niet snel vergeten door haar liefde en belangstelling die ze altijd toonde speciaal voor mij Rita. Ik wens U en Uw familie veel moed en sterkte toe .Rita en Eveline


geschreven op 03 juli 2015 door Rita Hut en Eveline       Rapporteren


" alles heeft zijn tijd - herinnering is dat wat blijft "
Met oprechte deelneming
Gerda en Hans Kohnen


geschreven op 03 juli 2015 door Gerda en Hans Kohnen       Rapporteren

Zo kom ik Anneke nog tegen bij de Aldi en gister het bericht dat ze overleden is.Dat moet ook voor jullie een hele grote schrik zijn geweest.Wij herinneren haar precies zoals in jullie kaart beschreven is.Anneke en ik hadden een draadje met elkaar.Gezien ons gezamenlijke verleden voelden we elkaar heel goed aan.Ik heb een hele waardevolle vriendin verloren,en zal haar ook heel erg missen.Veel sterkte met het dragen van dit verlies.Lieve groeten van Joke en Johan


geschreven op 03 juli 2015 door Joke en Johan Oppeneer-Groot       Rapporteren

Hallo mevrouw,

Bent u de hemeltuin al aan het onveilig maken? Gewapend met een degelijke hark en een emmer. Ik vond het altijd zo leuk om u te helpen in de tuin. Het gaf mij echt het gevoel iets goeds te doen voor de wereld (en voor u natuurlijk). U was altijd zo blij als ik kwam en ik zelf ook. We konden heel gezellig kletsen en dat zal ik nu moeten missen.

Ik wens uw nabestaande heel veel sterkte toe.

Vriendelijke groet,
Illja de Tuinvriendin


geschreven op 03 juli 2015 door Illja Kunst       Rapporteren