Bert Lindeman

L’amour est comme le vent ,nous ne savons pas d’où il vient. Honoré de Balzac. Hoe de wind waait in je leven kun je niet bepalen, maar hoe je de zeilen zet, bepaal je zelf!

02 februari 1942

73d0daeb2e3c486e3687a25c9f8d7c40.png

02 december 2020

Name: Ineke en Bert

Date: 08 december 2020

Name: Dirk Timmerman

Date: 06 december 2020

Name: Joop H.

Date: 06 december 2020

Name: Ruud

Date: 05 december 2020

Name: M.M LINDEMAN-HOEFKENS

Date: 04 december 2020

Name: Ab-ire Uitvaartverzorging

Date: 04 december 2020

Dag lieve man, jij die altijd enthousiast en vol levenslust was. Ik ben blij en geëerd jou gekend te hebben en zal je missen. Dirk Timmerman


geschreven op 06 december 2020 door Dirk Timmerman       Rapporteren

Ik zat met Bert in het bestuur, bij de oprichting van de Redemark. We hebben veel tijd samen doorgebracht met vergaderen en dingen regelen.
Op spannende momenten wist Bert altijd te relativeren, wat de spanning wegnam. Hij was een wijs man. Het was ook een heel prettig mens in de omgang. Het was fijn Bert gekend te hebben!
Marjolein, kinderen en kleinkinderen sterkte!


geschreven op 06 december 2020 door Lex de Bruyn Kops       Rapporteren

Ik heb Bert mogen leren kennen aan het bureau Leidseplein hij op groep 5 ik op groep 6. Veel samen mogen werken en veel van hem mogen leren. Een wijs mens die met zijn humor geweldig kon relativeren. Jaren later kwamen wij elkaar weer tegen tijdens een studie in Zutphen. Wat kon hij geweldig bevlogen vertellen over de opzet en de bouw van de Redermark in Almere en de woning in Frankrijk. Iedereen hing aan zijn lippen als hij begon te praten war een wijs mens. Geweldig. Wat een verlies om een dergelijk mens te moeten missen. Bert rust in vrede. Sterkte voor de nabestaanden.


geschreven op 06 december 2020 door Evert Kools       Rapporteren

Bert hebben wij al in Amsterdam -tijdens zijn voorzitterschap om De Redemark te kunnen bouwen- leren kennen als een wijze man, die altijd oog had voor de verschillende standpunten en persoonlijke omstandigheden. Het werk bij de politie maakte Bert ook straatwijs. Als geen ander was Bert in staat om te relativeren en met een enigszins vette gulle lach kon hij beschouwend anderen deelgenoot maken van zijn ervaringen.
In een gesprek met Bert was hij altijd geïnteresseerd in wat anderen bezighield. Gelijktijdig was Bert ook zo bescheiden, dat hij zelf niet eens doorhad hoe wijs hij was.
Wij gaan hem missen als warm mens.


geschreven op 05 december 2020 door Ronald en Trudy Wilcke       Rapporteren

Toen ik in 1975 op groep 5 Leidseplein kwam maakte ik kennis met Bert, een rustige, sympathieke collega, van wie ik zeker een hoop heb geleerd en nog meet heb kunnen leren; in mijn herinnering heb ik hem echter niet erg lang meegemaakt. Allen die hem moeten missen wens ik veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.


geschreven op 05 december 2020 door Rick Geeraths       Rapporteren

Bert was in 1973 mijn mentor. In ons beider werkzame leven zijn we elkaar vaak tegengekomen. Werken met Bert was fantastisch. Een integere en wijze collega maar bovenal een fantastisch mens. Bert waar je ook gaat je zal in mijn gedachten voortleven en om Bram Vermeulen te citeren: “Dood ben je pas als wij je zijn vergeten”. Marjolijn, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.


geschreven op 05 december 2020 door Ruud       Rapporteren

Welkom,een ieder kan hier zijn gedachten kwijt over wat BERT voor haar/hem betekent heeft.
Iedereen kijkt vanuit zijn eigen perspectief naar een ander mens.
Ik hoop dat de overpeinzingen op deze site mij mede makkelijker door het rouwproces zullen helpen.
ik wilde gisteren deze site starten met dit bericht,maar de site was niet goed ingesteld en accepteerde mijn bericht helaas niet,wel mijn kaarsje!!nu functioneert het gelukkig wel.
Marjolijn


geschreven op 05 december 2020 door M.M LINDEMAN-HOEFKENS       Rapporteren

Gecondoleerd met jullie verlies. Sterkte gewenst deze moeilijke periode.


geschreven op 05 december 2020 door Christina Gouverneur       Rapporteren

Bert maakte in de schilderles de meest mooie schilderijtjes, die hij vervolgens weer verscheurde ( omdat hij ze niet goed genoeg vond). Ook zijn laatste werk, zijn zelfportret, onderging dat lot. Een kleurrijk persoon, vol energie en iedere keer weer verrassend. Al 8 jaar geleden kwam hij vertellen dat hij ongeneeslijk ziek was, maar dan kenden ze Bert nog niet. En stug ging hij door tot het niet meer ging. De allerlaatste keer dat ik hem zag liep hij zijn rondje door het park. Dag Bert, leuk je gekend te hebben.


geschreven op 04 december 2020 door Rolien Beeker       Rapporteren