Henk van de Hesseweg

“Ik heb altijd gezegd: Ik word honderd-en-acht! Maar af en toe dacht ik: Dat had je gedacht … Nu is het zover, ik heb stevig gebaald, Ik heb de honderd-en-acht dus niet gehaald.” Henk

30 januari 1931

943872c5b85c327f6cf56ccc5e698ed0.png

21 december 2020

Name: Lindsey van de Hesseweg

Date: 21 september 2022

Name: damian van de hesseweg

Date: 21 september 2022

Name: Jan en martine v donkelaar

Date: 17 januari 2021

Name: Lorena

Date: 14 januari 2021

Name: Jeroen Verschoor

Date: 12 januari 2021

Name: Bonny Smit

Date: 29 december 2020

Name: Danny Van de Hesseweg

Date: 28 december 2020

Name: Jacques Koopmanschap Tiny Kooopmanschap Oud lid Gooise Operette

Date: 28 december 2020

Name: Janina van der Meulen

Date: 28 december 2020

Name: Claudia

Date: 28 december 2020

Name: Monique van Kooi

Date: 27 december 2020

Name: Harry en Loes Jongen

Date: 27 december 2020

Name: Edwin

Date: 25 december 2020

Name: Patricia

Date: 25 december 2020

Name: Lorena

Date: 23 december 2020

opa ik mis je


geschreven op 21 september 2022 door damian van de hesseweg       Rapporteren

Peet bedankt voor alles wat je mij geleerd hebt en voor het werk wat we samen hebben gedaan,tonnie en de rest van de familie heel veel sterkte jan de vloereboer (en martine)


geschreven op 17 januari 2021 door Jan en martine v donkelaar       Rapporteren

Een jaar of 12 geleden maakten wij kennis met Henk op de biljartclub Het Trefpunt in het buurthuis Het Forum in Almere Buiten.
Henk was een enthousiast lid. Maar biljarten was niet zijn enige passie, want tijdens het spel hoorden we hem vaak zingen of neuriën en dat kwam door de operettevereniging.
Onze eerste kerstbijeenkomst werd door hem voorzien van enige operette melodieën en kerstliederen.
Na zijn verhuizing naar Almere Haven, waarbij ik nog zijn hele huis heb gesaust, bleef hij in eerste instantie trouw komen,
maar door problemen met zijn been kon hij geen auto meer rijden en hebben Han en ik hem beurtelings op gehaald, zodat hij toch kon blijven biljarten.
Later werd ook het staan aan de biljarttafel een probleem en moest hij het biljarten opgeven.
Inmiddels waren Han en ik lid geworden van biljartvereniging Almere 83 en hebben hem nog een keertje opgehaald om daar een potje te spelen.
Hij keek daar zijn ogen uit en genoot zichtbaar.
Helaas kon hij het door zijn fysieke gesteldheid niet meer opbrengen, want om de tafel lopen was al een probleem.
Een heel enkele keer was er nog een mailcontact, maar ook dat werd minder.
We zijn blij dat we Henk hebben leren kennen als een warm en vriendelijk persoon.

Wij zijn geschrokken van het overlijdensbericht, maar wensen de familie veel sterkte.
Han de Wit
Bertus Sijbrands


geschreven op 02 januari 2021 door Bertus Sijbrands en Han de Wit       Rapporteren

Lieve joke en familie. Geschrokken van het bericht van het plotselinge overlijden van Henk. Op de Gooische Operette (samen met Loes) leerde ik Gre en Henk kennen en was van alle situaties getuige ! Zelfs op hun bruiloft was ik getuige. Een heerlijk stel vrienden en na het overlijden van Gre is Henk altijd in mijn leven als vriend gebleven. Met mijn broer Cees speelden ze op de accordeon op vele tuinfeesten. Op het huwelijk van Dochter Debbie had hij de mooiste teksten gemaakt en zong dat met veel liefde. Altijd was hij een luisterend oor en telefoneerden wij lang. Deze maand nog vertelde ik over mijn zang fotoboek waar Henk zoveel in staat....oh dat wil ik zien.......en dat zou de komende week gebeuren........helaas lieve lieve Henk, ik ben te laat en moet het verder met heel veel mooie herinneringen doen.

Ook Joke heb ik een paar keer ontmoet en ik was echt zo blij dat Henk zulke heerlijke weekenden met haar heeft beleefd. Joke voor jou ook erg verdrietig en als je een keer naar Huizen wil komen voor een glaasje en om Henk in het boek te zien, je bent hartelijk welkom. Een ieder die Henk heeft gekend, allemaal veel sterkte. Ik zal Henk nooit vergeten.


geschreven op 30 december 2020 door Jannie Eggers       Rapporteren

Van ongeveer 1985 tot 1991 woonden wij op de Oevergriend naast Henk en Gré. Hele fijne buren waren het! We hoorden Henk regelmatig gezellig op zijn orgel spelen en zetten dan de radio uit. Ook zijn we verschillende keren naar de operettevoorstellingen van Henk en Gré geweest.
Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte!


geschreven op 29 december 2020 door Bonny Smit       Rapporteren

Lieve Henk,
De herinnering aan jouw is uiteraard de „G.O“. Maar voor mij zijn het ook de vele geestige gedichten die je zo maar uit je mouw schudde.. Zo heb je ooit een gedicht gemaakt over onze perenboom. Wie doet nou zoiets. Henk dus. Ik heb dit gedicht nog en het is me heel dierbaar.
Familie en verdere vrienden gecondoleerd met dit verlies


geschreven op 28 december 2020 door Inge Dobber       Rapporteren

Hallo Familie. Gecondoleerd met het overlijden van Henk. Heb vele jaren samen mogen zingen met Henk. Ook in het Hilde kwintet vele duetten samen gezongen.Altijd met veel plezier en lol. Heel veel sterkte met dit verlies. Met vriendelijke groeten Jacques en Tiny Koopmanschap.


geschreven op 28 december 2020 door Jacques Koopmanschap Tiny Kooopmanschap Oud lid Gooise Operette       Rapporteren

Nu je er niet meer bent gaan er vele herinneringen door ons hoofd. Wat hebben we je vaak mogen grimeren. Je was op en top een theaterman die vele mooie rollen vertolkte en met heel veel toewijding en plezier. We bewaren die mooie herinneringen bij ons. Rust zacht !!


geschreven op 28 december 2020 door Joke en Ton van Grime Atelier Bessels       Rapporteren

Lieve Henk,
je hebt het ondermaanse voor het eeuwige geruild; je bent nu in de operette hemel waar geen virussen zijn, waar je uit volle borst mag zingen met zovelen die je zijn voorgegaan. Ik moest je kort geleden al missen als mijn tenormaatje, maar nu zal ik je helemaal missen. Je was een kanjer, een echte tenor, vol levenslust en doorzettingsvermogen. Daarvan getuigt de bijgevoegde foto van Piraat Henk uitbundig vrolijk en energiek op jouw 86e levensjaar; Groot Respect man! We zullen aan je blijven denken en voor je zingen. Ik hoop dat je kijkt en luistert.

Ik wil Henk's familie en vrienden condoleren en sterkte toewensen met het verlies van Henk.

Groetjes
Wilbert


geschreven op 28 december 2020 door Wilbert Derks       Rapporteren

Dag lieve Henk
Samen hebben we enorm genoten van al het zangplezier en het samenspel. Naast de Gooise Operette productie was er het ledenconcert en de concerten etc. etc. Boeken vol herinneringen . Dank je wel!


geschreven op 28 december 2020 door Joke Hof       Rapporteren

Lieve Henk
Dankbaar en blij dat ik 17 jaar met jou heb mogen spelen en stralen bij de Gooise Operette.
Dag lieve Henk, we gaan je missen.

Veel sterkte gewenst aan alle dierbare van Henk


geschreven op 28 december 2020 door Janina van der Meulen       Rapporteren

Aan allen die Henk dierbaar was heel veel sterkte. Hij was een man met humor en en een vriendelijk woord voor iedereen. Rust zacht lieve Henk. We gaan je missen.


geschreven op 28 december 2020 door Fieneke Wallenburg       Rapporteren

Lieve Henk,
Bij de Gooise Operette was jij een van de eerste die op me af liep en vroeg: "Vind je het leuk?" "Ja", zei ik. "Dan moet je blijven!" zei hij met een glimlach op zn gezicht. En dat heb ik toen gedaan. Je genoot bij de Gooise en dat was heerlijk om te zien. Ik heb fijne herinneringen aan je. Vaarwel Henk.


geschreven op 27 december 2020 door Monique van Kooi       Rapporteren

Toen ik als 17 jarig meisje bij de Gooise Operette kwam, was Henk, samen met Greetje, een warm koppel die maakten dat je direct welkom was. We hebben veel lol gehad, zowel binnen als buiten de club. Nadat Greetje was overleden, kwam Henk lange tijd op woensdagavond in Huizen, voorafgaand aan de operetterepetities bij ons mee-eten. Wisten we tenminste zeker dat hij 1x in de week gezond en vers eten at. Onze kinderen kenden hem dus ook als "ome Henk". En wat heeft hij met zijn rollen in de operettes, groot en klein, veel indruk gemaakt. Henk wás operette. Ook de liefde waarmee hij het 'geijkte' repertoire zong deed op concerten harten smelten. Heel jammer dat Henk niet volgens plan lid kon blijven tot het 'bittere eind' doordat het lopen niet meer ging. Daarom een kleine tekst uit een van zijn favoriete operettenummers tot slot:

Sag' beim Abschied leise Servus
Nicht Lebwohl und nicht Adieu
Diese Worte tun nur weh
Doch das kleine Wörter'l Servus ist ein lieber letzter Gruß
Wenn man Abschied nehmen muss
Es gibt Jahraus Jahrein einen neuen Wein und neue Liebeleien
Sag' beim Abschied leise Servus
Und gibt's auch kein Wiedersehen
Einmal war es doch schön

Servus lieve Henk
ook namens Harry,
Loes


geschreven op 27 december 2020 door Harry en Loes Jongen       Rapporteren

Henk kwam in mijn leven toen ik 15 jaar oud en niet de makkelijkste was. Het was een prettige tijd, vooral ook omdat Henk en mijn moeder elkaar écht gevonden hadden. Daarmee kwam er eindelijk rust en harmonie in ons leven. Henk heeft mijn moeder echt gelukkig gemaakt en daar ben ik hem dankbaar voor. Jammer dat de 108 niet gehaald is, maar evengoed heeft Henk een mooi en lang leven gehad.


geschreven op 27 december 2020 door René Haarman       Rapporteren