Patty Wouda - Willekes

In liefde losgelaten, in licht ontvangen

20 oktober 1957

5a1b1718c52963c71a7fd13761bde988.jpg

22 maart 2021

Name: Kafjewil ????????

Date: 28 april 2021

Name: Jacqueline Yang-Warnitz

Date: 30 maart 2021

Name: Jacqueline Yang-Warnitz

Date: 30 maart 2021

Name: Jacqueline Yang-Warnitz en Long-ping Yang

Date: 30 maart 2021

Name: Ger en Rita van Houten

Date: 29 maart 2021

Name: Ger en Rita van Houten

Date: 29 maart 2021

Name: Janneke en Esma

Date: 29 maart 2021

Name: Sabrina Gibson

Date: 28 maart 2021

Name: Joke Willekes

Date: 28 maart 2021

Name: Jaap Engel

Date: 27 maart 2021

Name: g smith

Date: 26 maart 2021

Name: A Eveleens

Date: 26 maart 2021

Name: Pauline en Barry

Date: 25 maart 2021

Name: Peter Jenny.

Date: 25 maart 2021

Lieve Patty, wat hebben we gelachen en uren gesproken, als vanouds. Een paar jaar geleden hebben we elkaar weer gevonden, mijn lieve, gezellige, buurvrouw uit Almere. Veel te weinig tijd hebben we gehad om alles te doen wat we nog wilden, jouw bezoekje bij ons in Apeldoorn, en aan mijn kinderen, je was zo benieuwd naar ze, is er helaas niet meer van gekomen. Wat heb jij gevochten en gestreden. Lieve patty, vergeten zullen wij je nooit, ben heel dankbaar voor de mooie momenten die we hebben gehad. Rust zacht, voor altijd in mijn herinnering. Heel heel veel sterkte voor alle dierbaren van Patty.


geschreven op 08 april 2021 door Yvonne peijnenburg       Rapporteren

Lieve, lieve patty,
Wat heb ik een mooie tijd met je mee mogen maken in taiwan.
Jij stond altijd voor mij klaar. Wat hebben we toch gelachen bij het uitgaan in taipei.
Jij nam mij mee naar de markt om gaatjes in mijn oren te laten zetten.
Jullie waren de eersten die Long-ping zagen.
Lieverd, Long-ping en ik hebben echt grote tranen gelaten dat je er niet meer bent.
Maar je blijft voor altijd in ons hart.
Dag lieverd, ik blijf aan je denken en rust zacht.
Veel sterkte en kracht toegewenst aan de hele familie in deze moeilijk periode.
Veel liefs en kusjes,
Long-ping en Jacqueline


geschreven op 30 maart 2021 door Jacqueline Yang-Warnitz en Long-ping Yang       Rapporteren

Liefste Patty en familie,
Wat heb ik toch mooie herinneringen aan jullie in Taiwan. We hebben veel meegemaakt. Long-ping en ik denken hier heel veel aan.
Jullie hebben mij zo gesteund met alles.
Wens jullie allemaal veel sterkte en kracht toe in deze moeilijk periode.
Heel veel liefs en kusjes, Long-ping en Jacqueline
????????????????????????
Lieve patty, rust zacht. Dzai Tjian??


geschreven op 30 maart 2021 door Jacqueline Yang-Warnitz en Long-ping Yang       Rapporteren

Allerliefste hartsvriendin,
Helaas kwam aan je strijd tegen de kanker een eind, en moest je de strijd opgeven.
gelukkig heb je nog twee jaren erbij gesmokkeld en bevochten ,en ben je nog naar Mallorca geweest met je dierbare.
we kende elkaar al vanaf het begin , toen je al veel beneden op viste kwam bij moeder Ansje. Toen die later helaas door dementie werd getroffen , was je hier af en toe dag en nacht , hetgeen een onvoorwaardelijke liefde die je vanuit je goede hart koesterde voor je moedertje. Vaak kwam ik even buurten ,en zaten we samen altijd met zijn drieën heerlijk even aan een bakje koffie , en liepen de gesprekken met moeder Ans altijd helemaal uit de hand. Toen verloor je je moedertje ,en kwam je met Geer hier wonen , hoe fijn en gezellig. we hebben gewoon een lieve , warme , fijne band met elkaar gehad. als huismeester "botste" we ook wel eens, want mevrouw wenste alles direct maar gedaan te krijgen. Maar ik stond toch altijd direct voor je klaar, en boef dat wist je gewoon, want ik stond daarvoor voor Ansje ook altijd meteen klaar. Nou ben je bij Ansje en proost ik met een goed glaasje wijn vanavond naar de hemel , en hoop dat jullie daar op ons neer kijken en ons moge beschermen. Lieverd , je bent veel te vroeg van ons vandaan gegaan ,maar in ons hart zal je altijd bij mij zeker diep blijven . Top griet was je ,heerlijk en helemaal gek met je kits,en ook op die gekke professor zei je altijd, maar dat was je Gerard ,die je onvoorwaardelijk gesteund heeft, de schat. Pat het is goed zo ,het mocht gewoon niet meer ,maar het gemis hier bij Aqua-verte zal groot zijn,en zeker bij Rita en mij. Have Fun in de hemel ,en zoals we op je mooie boeketje hadden gezet . Schat we blijven van je houden diep in ons hart , en zullen jou nooit vergeten. Dikke knuf van je kleine huismeestertje.


geschreven op 29 maart 2021 door Ger en Rita van Houten       Rapporteren

Lieve Patty en familie, ik had jullie samen nog zo veel mooie jaren gewenst maar het was helaas op.
Ik denk zelf in deze tijd aan onze gedeelde herinneringen tijdens verjaardagen bij opa en oma Willekes, aan een logeerpartijtje in Apeldoorn, aan een bezoek van Patty in 1972 aan ons in Limburg. Een foto van dat bezoek heb ik deze laatste weken vaak bekeken, jou en je familie in gedachten veel sterkte toegezonden.
Ik hoor je mooie stem, herinner je hang naar gezelligheid en “lust for life”. Wat een voorbeeld, ook voor mij. Ik denk aan hoe lief je was voor oma, in haar laatste tijd toen we als familie samen voor haar zorgden. Zoals je later ook met zoveel liefde voor je moeder, lieve tante Ans, hebt gezorgd.
Ik denk aan je emotie en warmte toen wij elkaar na jaren weer zagen bij de 80e verjaardag van Oom Maarten. Lieve Patty, het einde is te snel gekomen. Maar ik hoop dat alle herinneringen aan jouw warmte en liefde iedereen tot steun zal zijn.

Joke Willekes


geschreven op 28 maart 2021 door Joke Willekes       Rapporteren

Lieve Patty, rust zacht.


geschreven op 28 maart 2021 door Annet Willekes       Rapporteren

16 jaar geleden leerde ik patty kennen als dochter van ans, twee pittige dames.
patty kon enorm fel zijn maar had zij pretlichtjes in haar ogen wist je dat er iets ondeugends kwam.
zij kon heerlijke sushi maken(vrouwenuurtje met ans en maartje) ze was vooral heel zorgzaam, nachten lag ze naast ans toen die dementie had, een groot en warm hart,dat was patty, de groeten aan ans patty


geschreven op 28 maart 2021 door sofie       Rapporteren

Het is ok, rust zacht lieve nicht.


geschreven op 27 maart 2021 door Jaap Engel       Rapporteren

Lieve Patty,

Altijd enthousiast en geïnteresseerd in je medemens, zonder vooroordelen en strijdvaardig.

Helaas was dit een strijd die ongelijk was en die je helaas ondanks veel verzet uiteindelijk verloor.

Nu weer verenigd met je mam Ansje die je destijds met zo veel liefde in haar laatste strijd bijgestaan hebt.

Rust zacht, lieve nicht!


geschreven op 27 maart 2021 door Maarten Willekes       RapporterenWat een verdriet . De leegte die je nalaat is niet te vullen . Rust zacht en in vrede mijn lieve zuster
Tot ziens in de volgende cyclus


geschreven op 27 maart 2021 door Raymond Willekes       Rapporteren

Patty hebben wij ruim 23 jaar gekend. Allereerst via haar moeder Ans Willekes. Zij behoorde met mijn vrouw Sylvia en ik tot de mensen die in 1996 intekenden voor de koop van een appartement in het gebouw Aqua Verte aan de Fellinilaan in Almere. In oktober/november 1997 werden de appartementen opgeleverd. Ans ging op de begane grond wonen op nummer 342, wij helemaal bovenin op nummer 382.
We hadden een goede omgang met de familie Willekes en met Patty die regelmatig bij Ans was. Waarschijnlijk werd de goede omgang bevorderd doordat we allen oorspronkelijk uit Amsterdam kwamen. De familie Willekes had in het centrum gewoond, vlakbij de Nieuwmarkt. Sylvia was tot haar zesde jaar opgegroeid rond de Westerdokstraat en ik in de Spaarndammerbuurt.
Wij leerden de familie Willekes kennen als zeer hecht, zoals we dat zelf ook hadden gekend. Regelmatig bij elkaar over de vloer; veel met elkaar optrekkend. Al snel wisten we dat Ans naast Patty vlakbij ook kinderen ver weg had wonen. Regelmatig ging ze op reis naar Taiwan en Seattle in de Verenigde Staten. Tot Ans echt oud werd en steeds dementer begon te worden. Vooral toen leerden we Patty helemaal goed kennen. Ze kwam heel vaak haar moeder helpen. Niets was haar te veel. Een poos hielp die hulp, al werd het merkbaar steeds zwaarder voor Patty. Op zeker moment was het niet meer vol te houden. Met heel veel pijn in het hart moest besloten worden dat Ans in een verpleeghuis moest worden opgenomen. Ans heeft daarna nog maar kort geleefd. Het was ook maar beter zo, denk ik.
Daarna zijn Patty en haar man Gerard onze buren op 342 geworden. Ook toen bleek de hechtheid van de familie. Regelmatig kwamen dochters en schoonzoons bij Patty en Gerard, kleinkinderen en ook de familieleden uit de verre streken. Patty stond altijd gereed om ze warm te ontvangen. Nooit was haar een inspanning te veel.
En toen sloeg de duivel van de kanker toe. Hoeveel keren moest Patty niet worden geholpen om deze ziekte te bestrijden en in elk geval binnen de perken te houden! Allerlei gradaties hebben we meegemaakt. Het gaf Patty steeds weer de hoop dat ze door kon gaan met het leven waarvan ze zo veel hield. Maar uiteindelijk leek het gevecht toch niet te winnen. Onze vereniging van eigenaren kon in het najaar van 2019 nog meewerken aan het opknappen van haar terras, zodat Patty nog op een behoorlijke manier buiten in de zon kon zitten en uitkijken over het Weerwater. Gelukkig heeft dit nog ongeveer anderhalf jaar gekund.
Maar de onvermijdelijke klap is nu toch gekomen. Patty is niet meer, maar ze zal altijd in onze gedachten blijven! Wij wensen Gerard en de andere familieleden veel sterkte toe om dit zware verlies te kunnen dragen.
Harry Homma, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Aqua Verte


geschreven op 26 maart 2021 door Harry Homma       Rapporteren

Lieve Patty,
Aan jou heb ik heel, heel veel mooie herinneringen, die gaan terug naar de tijd dat je bent geboren. Zo’n lief klein meisje.
Ik heb je vaak mogen vertroetelen en op je passen. Later in de tijd zijn we vaak met elkaar op vakantie geweest. Spanje Zuid Frankrijk en het mooie eiland Menorca. Water zand en zon! Wat was het leven onbezorgd! Nog weer later in de tijd werd er vaak een beroep op je gedaan! Ansje werd ouder en jij werd de liefste mantelzorger die je maar kon wensen. Haar te missen was moeilijk, maar veel geluk had je niet. Je werd zelf ziek en we weten allemaal dat dat niet mis was. Maar ondanks alle mineur bleef jij altijd de optimistische vrolijke positieve Patty. En zo gaan we jou ook herinneren. Een zonnetje voor allen die jou lief waren!
Rust zacht lieve Pat????


geschreven op 26 maart 2021 door Joke Lotte Hoeding       Rapporteren

Lieve Patty,
Ik heb jou leren kennen als een warme en liefdevolle vrouw die vreselijk trots was op Gerard en op haar kinderen en kleinkinderen.
Wij hebben leuke gesprekken gevoerd en je stond altijd open voor vragen.
Lieve Patty ik zal jou missen.
Weg uit ons midden maar nooit uit ons hart.
Grace


geschreven op 26 maart 2021 door g smith       Rapporteren

Lieve Patty,
Ik heb jou leren kennen als een lieve warme vrouw die altijd een luisterend oor voor mij is geweest.
Je bent echt een maatje en ik zal jou missen.
Adri


geschreven op 26 maart 2021 door A Eveleens       Rapporteren

Je hebt zo lang gevochten, maar uiteindelijk werd het toch teveel. Patty: rust zacht.


geschreven op 25 maart 2021 door Franc Klaassen       Rapporteren