Paulus Chen

01 januari 1955

Foto 2.png

30 november 2015

We hebben aan jou 26 jaar een fantastische buurman gehad. Zo af en toe konden wij meegenieten van jou kookkunst omdat er via het tuinhek de saté werd aangereikt. We zijn erg geschrokken van het nieuws dat het niet goed met je ging. Wij wensen Sufang en de kinderen veel sterkte toe.
Dag Paul het was fijn jou te hebben leren kennen in ons leven.
Lies en Jan v. Lemmeren.


geschreven op 07 december 2015 door Fam. v. Lemmeren       Rapporteren

Kort gekend en toch bemind - Rust zacht Paulus


geschreven op 06 december 2015 door Henry, Sjauw Mook       Rapporteren

Wij wensen u en uw familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Thygo vond de vader van Kevin erg aardig!


geschreven op 06 december 2015 door Thygo en familie van Wijngaarden       Rapporteren

Buurman Paul Chen is voor mij 'the hardest working man', en hij heeft deze titel meer verdiend dan James Brown. Toen wij pas aan de Popeyestraat woonden, werkten Sufang en Paul zes dagen per week. Wanneer Yvonne en ik voor de tv zaten te chillen, kwam de familie Chen rond 21.30 uur en soms later de oprit van hun woning oprijden. Wij hadden daar een goed zicht op, omdat onze zitbank uitkeek over de oprit van de Chens.
Ik zag Paul niet vaak, meestal alleen in het weekend. Ook dan bleek dat hij geen zitvlees had. Hij was altijd bezig. Overigens geldt dat ook voor Sufang. Hun woning zag er piekfijn uit, hij lapte zelf de ramen, schilderde zelf zijn huis. Op zijn tomeloze energie ben ik jaloers. Daarnaast hadden zij een moestuintje en bij het oogsten werd ook aan ons gedacht.
De gesprekjes met Paul, waarbij wij over alles en niets discussieerden, zal ik blijven herinneren. Niet in de laatste plaats omdat we konden relativeren: van politieke issues tot een ragger die zodanig verlengd kon worden dat hij tot de dakrand van onze woning kon reiken. Paul was al ziek, maar heeft toch voor mij bij de Sligro zo'n ragger gekocht. In onze gesprekjes sprak hij altijd liefdevol over zijn echtgenote. En met veel trots over zijn kinderen, die het zo goed deden. Echt 'naast zijn schoenen lopen' deed hij toen hij opa werd. Hij liep altijd al te smilen, maar zijn glimlach was er toen eentje van oor tot oor.
Het vertrouwde beeld dat de familie Chen rond de klok van 21.30 uur de oprit komt oprijden zullen wij missen. Wij zullen een prachtige, hardwerkende, vrolijke buurman missen. Wij wensen Sufang, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe met dit grote verlies.
Rust zacht, Paul.
Yvonne&Andre


geschreven op 05 december 2015 door Andre Hoedt       Rapporteren

Paulus,

Je zal node gemist worden.
Ik vond jou een fijne goede hartelijk persoon.
Als kleine jongen arriveerde ik in Suriname om chinees te leren. Daar is niets van terecht gekomen haha.
Keek altijd tegen jou op beschouwde jou als een grote broer.
Na 2 jaar moesten wij weer terug naar Nederland dat was jammer maar tegelijkertijd weer heel leuk omdat ik mijn ouders weer zag.
Na enige tijd kwam jij naar Nederland om hier naar school te gaan.
Jij ging naar de LTS. Je woonde bij ons op de Bilderdijkkade in Amsterdam West.
Je doorliep de LTS met glans en slaagde voor je diploma.
Daarna ging je werken bij Gillette tot je een leidinggevende functie had. Heb je nog enige jaren gewerkt totdat je de kriebels kreeg om iets voor jezelf te beginnen. Dat is je ook gelukt. Ik wilde altijd net als jou zijn.
Je bent getrouwd bent vader geworden van Christel, Jessica en Kevin en trotse opa van Luca en Sienna. Je bent dus een rijk man. Ik vind het alleen klote dat je er zo vroeg tussenuit wordt genomen door Onze Vader.
Dat is jammer.

Vaarwel Paulus.


geschreven op 03 december 2015 door Al (Boyke) Cheung Tam Hé       Rapporteren

Heel veel sterkte gewenst met dit verlies.


geschreven op 03 december 2015 door Natascha Scholten       Rapporteren