Peter Zwiers

Verdrietig maar dankbaar voor zijn zorgzaamheid en alle mooie momenten samen, hebben wij na een kort ziekbed afscheid moeten nemen van mijn lieve man, vader en trotse opa

17 november 1943

31150229a25046a045068e513001e864.jpeg

11 januari 2021

Name: B.L.M. Stegman

Date: 20 januari 2021

Name: Henk en Joke Oldenbeuving

Date: 19 januari 2021

Name: Vancompernolle Marcel

Date: 19 januari 2021

Name: Jan Ebbers

Date: 19 januari 2021

Name: Randy

Date: 18 januari 2021

Name: Ans van den Heuvel ??

Date: 16 januari 2021

Name: Riemer en Eef plessius

Date: 16 januari 2021

Name:

Date: 16 januari 2021

Name: Ab & Desiree

Date: 14 januari 2021

Name: Chris Martine Randy Joyve

Date: 14 januari 2021

Name:

Date: 13 januari 2021

lieve Tonny en Betty ik wist niet wat ik zag toen dat mijn oude maat Peter was Overleden ik wens jullie heel veel sterkte ik weet hoe dat wend nooit ik heb met Peter een langen
tijd gewerkt toen ik met hem ging werken in de bilt was ik 22 jaar dat was in1965 dan haalden ik hem bij jou op en dan eerst een bakkie thee ik heb hem leren kennen als een
man die zijn eigen koers had en zij wat hij dacht omen Jan van Zwieten hat geen vat op Peter Tonny ik Kan wel maar door gaan ik wens jullie heel veel sterkte Bob Stegman


geschreven op 20 januari 2021 door B.L.M. Stegman       Rapporteren

Lieve Tonny en familie,

Gecondoleerd met het overlijden van Peter. Wij wensen jullie heel veel sterkte voor nu en in de toekomst.


geschreven op 20 januari 2021 door Greta, Ben en Ingrid (TPC)       Rapporteren

Lieve Tonny, Betty, Edwin en Daphne,
Langs deze weg gecondoleerd met het overlijden van Peter.
Vele jaren (vanaf het begin) hebben we veel plezier gehad op de camping bij Franz en Kvetta. We stonden vaak bij elkaar op ons eigen hoekje. Vanaf de camping maakten we veel uitstapjes in de omgeving en naar Praag. De bezoekjes aan de Vietnamese markten, op zoek naar goede shirtjes in de maat "Ik-Ik-Ell", zijn onvergetelijk.
Onder het genot van een biertje hadden we het regelmatig over de oude amsterdamse penoze, we kenden er heel wat.
Het was altijd gezellig in jullie extra grote voortent met Chris en Martine, er kwam altijd wel wat lekkers te voorschijn getoverd, zoals kaas of rolmops, wat je van huis had meegenomen. Ook onze meiden waren regelmatig even bij Ome Peter en Tante Tonny te vinden.
Lieve Tonny en familie, wij wensen jullie veel sterkte met dit grote verlies.


geschreven op 19 januari 2021 door Henk en Joke Oldenbeuving       Rapporteren

Minzaam, hulpvaardig, onbaatzuchtig steeds bereid om te helpen.
Een grootse persoonlijkheid waarvoor veel respect!
We vergeten nooit de vele mooie momenten destijds, de gastvrijheid..., en bezoek aan Amsterdam.
Peter, je blijft immer bestaan in onze harten.
Tonny en familie: veel sterkte!

Marcel en Diana Vancompernolle-Maertens


geschreven op 19 januari 2021 door Vancompernolle Marcel       Rapporteren

Wat ben ik en met mij vele anderen, geschrokken van het overlijdensbericht van Peter. Mede namens Franz, Kvetta, Petr en Micha uit Svetla nad Sazavou condoleer ik de familie met dit verlies.
Het overlijden heb ik ook meegedeeld op de Facebookpagina van camping Zebrakov met onderstaand bericht.

Vandaag kreeg ik het trieste bericht dat afgelopen maandag Peter Zwiers is overleden. Peter en zijn echtgenote Tony kwamen al vanaf 1995 op de camping. In dat jaar werd de camping voor het eerst geopend.

Als vaste gast kwam hij in het begin altijd een paar dagen tot een week. Daarnaast trok hij door Tsjechië, Slowakije of Hongarije. De laatste jaren kwamen hij en Tony voor de hele vakantie. Hij had zijn vaste plaats op het veld naast de boerderij. Van daaruit kon hij de camping en de boerderij goed in de gaten te houden.

Peter en Tony waren ook heel betrokken bij alle gebeurtenissen op en rond de camping en boerderij. Een paar keer per dag maakte hij een rondje over de camping en sprak hij met alle gasten. Als het maar even kon, deed hij ook mee aan de activiteiten die we voor de gasten organiseerden.

Peter is na zijn pensioenleeftijd nog lang blijven werken. Hij kon daarover altijd smeuïge verhalen vertellen. Zijn gevoel voor humor was treffend voor hem. Ook uit zijn betrokkenheid bij de mensen met wie hij contact had, bleek dat Peter ondanks zijn soms beetje stoere taal, een klein hartje had. Mijn discussies met hem over maatschappelijke onderwerpen, zal ik zeker gaan missen.

Onze gedachten gaan uit naar Tony, zijn dochter, schoonzoon en kleindochter. Deze waren zijn grote trots waarover hij met een verliefde blik in zijn ogen, kon vertellen. Wij wensen hen heel veel sterkte.

Op de foto: de “seniorenclub” repareert een kapotte stekker aan de caravan van een van de gasten. Peter houdt toezicht.


geschreven op 19 januari 2021 door Rinus en Lineke       Rapporteren

Lieve Peter, wij hebben altijd genoten van onze gezamenlijke vakantie’s in Svetla nad Sazavou. Het was altijd lachen en gezellig met elkaar. Wij zullen hier ook altijd aan terug denken. Lieve Tonny en familie, wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe met dit grote verlies. Liefs Stien en Bert.


geschreven op 19 januari 2021 door Stien en Bert       Rapporteren

Lieve familie,

Langs deze weg wil ik jullie allen condoleren met het verlies van Peter.
Een mooi, bijzonder mens.
Hart van goud, ruwe bolster, blanke pit.
Ik vond het altijd prettig en gezellig om in zijn nabijheid te zijn en naar zijn verhalen te luisteren.
Wij hebben elkaar al een tijdje niet gezien, maar telkens als ik aan Edwin, Betty en Daphne dacht, kwam Peter ook vaak in mijn gedachte voorbij.
Altijd veel bewondering voor Peter gehad, zijn liefde voor zijn ( harde ) werken, zelfs nog op latere leeftijd.
Afscheid, is een geboorte van een herinnering, wordt wel eens gezegd.
Veel sterkte, zegen, licht, liefde en warmte toegewenst voor de komende tijd.

Met liefdevolle groet,

Jan Ebbers
geschreven op 19 januari 2021 door Jan Ebbers       Rapporteren

Lieve familie,

Heel veel sterkte toegewenst met het verlies van jullie lieve Peter. Wij zullen hem blijven herinneren als een bijzondere man. Altijd in voor een dolletje en altijd zorgzaam voor zijn familie.

Liefs,

Eric, Angelique & Priscilla Blom


geschreven op 19 januari 2021 door Eric, Angelique & Priscilla       Rapporteren

Peter, ik zal de gezellige gesprekken die we regelmatig buiten voerden, missen.
Lieve familie, ik hoop dat het afscheid van Peter heel mooi zal zijn. Ik ben in gedachten bij jullie.
Herma


geschreven op 18 januari 2021 door Herma ten Seldam       Rapporteren

Lieve Peter,
Lang geleden...Ik had al zoveel gehoord over jou door mijn ouders. Zelf ging ik toen niet meer mee op reis met mijn ouders omdat ik toen een twintiger was die liever alleen op reis ging, of met vrienden.
Telkens vertelden mijn ouders hoeveel plezier ze hadden met jou en Tonny, en in een vlaag van nostalgie heb ik toen beslist om nog es een reis te maken naar Tsjechie samen met hun, en daar heb ik jullie dan ook kunnen ontmoeten.
Ik voelde mij direct verbonden met jou en Tonny, en dat is tot vandaag de dag zo gebleven. Ik kon met jullie over vanalles praten, indertijd was ik jonger en had meer 'rebelse' gedachten. Ik kon daar met jullie ook zoveel beter over praten dan met gelijk wie, en langzaam heb ik die gedachten kunnen omzetten in wijsheid. Iets waar ik altijd dankbaar voor zal zijn, en iets wat me ook gevormd heeft tot wie ik vandaag de dag ben. Tijdens restaurantbezoeken vroegen mijn ouders me soms om te zwijgen, omdat zij het moeilijker hadden om mij te begrijpen. Natuurlijk heb ik nooit gezwegen omdat ik aanvoelde dat ik met alles bij jullie terecht kon. Sindsdien zijn jullie voor mij altijd net zoals 'familie' gebleven.
Of we nu elkaar 1 keer of 10 keer per jaar zagen, het was altijd goed en 'warm' om bij elkaar te zijn. Elke keer dat jullie wel met mijn ouders hadden afgesproken of gereisd heb ik uitgebreid verslag moeten krijgen. Elk bezoek bij mijn ouders, waarmee jullie vaak belden, kwam wel de vraag hoe is het met Peter en Tonny? Waarop mijn ouders dan steeds de nieuwtjes vertelden.
Ik had zo graag nog vele reizen samen gemaakt, ik had zo graag nog vele gesprekken gehad, ik had zo graag nog wat genoten van de warmte die jij uitstraalt naar anderen, ik had zo graag nog willen leren van de levenswijsheid die jij bezat omdat ik hier zoveel heb uitgehaald. Maar een paar weken terug kwam 'het nieuws' waarvan we zo zijn geschrokken. We hebben gehoopt dat dit een strijd zou zijn die jij kon winnen. We hadden zo graag aan jou zij willen staan. Maar het heeft niet mogen baten. Nu zou ik alles geven om nog 1 keer jou te kunnen zien en nog 1 keer met jou te kunnen praten. Ik had jouw levenswijsheid nog nodig.
Ik ga je in elk geval blijven koesteren en je leeft verder in onze herinneringen. Als ik mijn ogen sluit kost het geen moeite of we zitten terug aan tafel, ergens in Centraal-Europa, lekker te eten en te genieten van elkaars gezelschap.
Bedankt voor alles wat je hebt kunnen betekenen voor mijn ouders, maar ook voor mijn zus en voor mezelf. We gaan jou nooit vergeten. Als ik iets zou mogen wensen dan zou het zijn dat er meer mensen zouden zijn zoals jij, dan was de wereld beslist een betere plaats.
Slaap zacht mijn voorbeeld...


geschreven op 18 januari 2021 door Randy       Rapporteren

Peet bedankt voor alles wat je mij geleerd hebt en voor al het werk wat we samen gedaan hebben je was altijd de gezelligheid zelf en altijd je woordje klaar ik ga je missen ouwe tonnie en de rest van de familie heel veel sterkte jan de vloereboer en martine


geschreven op 17 januari 2021 door Jan en martine v donkelaar       Rapporteren

Lieve Peter. Als ik aan je denk dan denk ik aan alle verjaardagen bij Edwin, Betty en Daphne waar jij altijd nog wel een extra stuk taart lustte, je humor en je zien genieten van je kleindochter. Je verhalen over jullie vakanties ( jij en Tonny met de caravan en in Turkije waar ik van genoot. Ook Tonny plagen daar hield je van. Ik zal je missen. Liefs Ans.
Lieve Tonny, Betty, Edwin en Daphne sterkte met dit grote verlies. Dikke kus Ans


geschreven op 16 januari 2021 door Ans van den Heuvel       Rapporteren

Lieve Tonny, Betty, Erwin en Daphne,
Wij hebben zoveel leuke herinneringen aan Peter de droge humor die zullen we nooit vergeten.
Wij wensen Tonny ook veel sterkte in dit grote verlies. We zijn in gedachten bij jullie Straho en Jose Ferara


geschreven op 16 januari 2021 door Straho en Jose Ferara       Rapporteren

Lieve peter, dank je wel voor alle mooie momenten die wij met jou hebben mogen beleven, wat gaan we jou vreselijk missen, rust zacht


geschreven op 16 januari 2021 door Riemer en Eef plessius       Rapporteren

Lieve Tonny, Betty, Edwin en Daphne Onwerkelijk dat het zo snel gegaan is.We zijn al bijna 40 jaar buren, weliswaar met een andere straatnaam, maar toch dichtbij. We zullen Peter nooit vergeten. Altijd een praatje en anekdotes met veel humor. Heel veel sterkte de komende tijd en Tonny we zijn er voor je!


geschreven op 15 januari 2021 door Frits en Lenie van Zeggeren       Rapporteren