Anne Albers - van der Horst

28 juli 1950

Anne.png

03 maart 2016

Wat een schok om dit te horen. Vaste vraag aan Anne was altijd: wanneer ben je terug gekomen of wanneer ga je op vakantie. Gewoon genieten en tussen door badmintonnen waar we regelmatig tegen en met elkaar hebben gespeeld. Altijd gezellig als je er was. Als we het over herinneringen hebben dan is dat de keer dat mijn naam werd geroepen op de boulevard van Carihuela. Jullie waren daar toen samen op vakantie op jullie vaster stekje en ik was met Hans ook een weekje daar. Jullie zaten op het terras bij Pedro aan de lunch en natuurlijk moeten we even bijschuiven voor een drankje. Ik ga je missen als vast gezicht op de badmintonavonden en wens je man, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit plotselinge verlies.


geschreven op 28 maart 2016 door Ria van Schooten       Rapporteren

Beste familie Albers, gecondoleerd met jullie grote verlies


geschreven op 19 maart 2016 door Johan en Michal van Vliet       Rapporteren

Anne en Frank, we kennen jullie van de jaren dat jullie enthousiast lid waren van muziekvereniging Sint Hubertus in Amsterdam. Eerst in Amsterdam Zuid, later in Geuzenveld. Een aantal jaar geleden hebben we jullie bij de reunie in Almere ontmoet en later nogmaals bij een concert in Almere. Jan heeft onlangs een oud filmpje om dvd laten zetten, Frank stond bovenop een busje op Plein 40-45 foto's te maken van de groep..... Ik las vorige week het bericht op de voorpagina van een Almeerse krant dat een vrouw verongelukt was. Op pagina 2 zie ik Anne's rouwbericht staan. Geschokt las ik de tekst.... Ik bladerde wat verder in de krant... bladerde verontrust terug. Het kon toch niet zo zijn dat jij het slachtoffer was van dit ongeval ? Ik vergeleek beide teksten, kreeg een heel onbestemd gevoel. Later die dag werd duidelijk dat je inderdaad op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Een aantal oud-leden van Sint Hubertus zijn bij het afscheid geweest. Frank, wat zal je jouw Anne missen, hier zijn geen woorden voor. Houd je kinderen en kleinkinderen vast. Sterkte, Yvonne Vermist en Jan Bensdorp


geschreven op 13 maart 2016 door Yvonne Vermist       Rapporteren

Dag Lieve tante Anne,
Wat een aardse schok.. ik hoop dat je op een plek bent waar je nog intenser kunt genieten van alles dat je gelukkig maakt. Geniet van de volgende fase, geef Jan een dikke knuffel en opa en oma een dikke kus.

Veel sterkte voor iedereen die afscheid moet nemen.. Liefs Ilja


geschreven op 13 maart 2016 door Ilja Weijers- Kleijnjan       Rapporteren

Lieve Anne, gister was ik bij je afscheid zo'n maand geleden zat ik daar voor mijn moeder, jij was toen in Oostenrijk en had het via Hans gehoord, je stuurde me een berichtje en zou me bellen zodra je weer thuis was, we hebben toen fijn gesproken Anne jij vertelde graag maar kon ook goed luisteren.
Ik lees je laatste berichtjes op mijn telefoon, de woensdag voor het ongeluk stuurde je dat je niet kom komen badmintonnen want je kleindochter logeerde bij je, wat je natuurlijk heerlijk vond, je laatste berichtje was ik hoop er volgende week weer bij te zijn. Helaas dat heeft niet meer zo mogen zijn ik kan het nog steeds niet bevatten, ik ga je missen Anne, ik wens Frank je kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze zware tijd


geschreven op 12 maart 2016 door Grietje van der Swaan       Rapporteren

Herinneringen aan Anne:
Piet en ik kregen nauw contact met Anne en Frank door de katten Bambi en Maiky. Bambi was verknocht aan Frank. Maiky wilde bij Piet wonen. Dat is 'm uiteindelijk gelukt. In jullie vakanties pasten we op de katten. Nel en Ton uit Den Helder namen dat over en logeerden dan in jullie huis.
Toen Maud geboren was kwam Oma regelmatig met haar bij ons langs. Tot m'n plezier bleven we dat voortzetten na de geboortes van Tom, Sep en Duuk. Ik ben blij met mijn contact met dit viertal. Dinsdagavond voordat Anne verongelukte, waren zij en Maud uurtje hier. We hadden het over de boekenserie Dagboek van een Muts. Maud kleurde in mijn seniorenkleurboek. Zij vertelde dat het zo jammer is dat haar klasvriendinnetje Dagmar was blijven zitten.
En toen....gingen zij via ons tuinpad terug naar Opa.....
Dat bleek mijn laatste ontmoeting met Anne.

Ik denk terug aan het etentje met ons vieren paar zomers terug in Fuengirola. Het was in een straatje waar het stikte van restaurantjes. Thuis maakte Frank een treffend schilderijtje van dat straatje. Sindsdien hangt het aan onze keukenmuur.
Afgelopen zomer reden wij paar keer naar de revalidatiekliniek in Utrecht. We namen dan haring mee. In een koeltas vanwege de hitte die zomer.
Terug reden we langs het water. Een van onze gesprekjes ging over onze kantoorbaan. Anne vertelde hoe prettig zij met haar collega's werkte. Ik herkende dat uit mijn baan.

Linda vertelde me dat zij kort geleden is kunnen beginnen met haar baan op te pakken. Fijn gevoel dat je moeder dat nog meegekregen heeft, Linda.

Anne, je was mijn gelijkgestemde wat jouw blije aard betreft.
Naast je zorgen genoot je van de vreugdes in je leven.
Een blije aard heb ik eveneens naast de zorgen in mijn leven.

De crematiedienst gisteren was zo mooi. Alle sprekers spraken uit hun hart. Ontroerend vond ik het live zingen van je nichtje, begeleid op gitaar door haar broer.

De manier waarop ik van de week afscheid van je heb kunnen nemen geeft mij troost. Van harte hoop ik dat Frank de kinderen, kleinkinderen en jullie familie sterkte en kracht krijgen dit grote verlies te verwerken.
<><>Dag lieve Anne<><>


geschreven op 12 maart 2016 door Ria Lantermans       Rapporteren

Ik kende Anne van Badmintonnen als een hartelijke, gezellige en spontane vrouw. Altijd gezellig om met haar een spelletje te spelen. Wat kan het leven toch oneerlijk zijn. Ik wens iedereen sterkte met dit grote verlies.

Corrie de Vries


geschreven op 11 maart 2016 door Corrie de Vries       Rapporteren

Fam.Albers,de eerste ontmoeting met jullie was op het terras in Saint Loup.Anne een glaasje wijn en Frank een Pastis.Een beetje treurig over het verkeerde appartement.Maar dat was snel opgelost met wat hulp.Wij hebben toen steeds een leuk contact met jullie gehad.We bewonderde jullie moed en vrolijkheid.Vooral de het speciale vrolijke lachje van Anne met de uitdrukking 'het komt allemaal wel weer goed' kunnen wij ons nog goed herinneren.Wij zijn blij jullie gekend te mogen hebben.Heel veel sterkte toegewenst voor de komende tijd.Vakantie kennissen Jilles en Bets van Mourik


geschreven op 11 maart 2016 door J.van Mourik       Rapporteren

Lieve familie,
Wegens verblijf in het buitenland kunnen wij tot onze spijt jullie niet persoonlijk condoleren. Via dit bericht willen wij jullie ons medeleven betuigen en laten weten dat het onvoorstelbare bericht over Anne ons ook heel er heeft aangegrepen. Wij wensen jullie heel veel sterkte.
Gerrit en Maria


geschreven op 11 maart 2016 door Gerrit en Maria Schipper       Rapporteren

Beste nabestaanden, gecondoleerd met het verlies van deze lieve, supersociale vrouw. Heel veel sterkte!

Anne, bij badmintonclub Arcade en erna bij ABC '14 heb ik vaak met je samengespeeld en tussen en na deze leuke wedstrijdjes heb ik je leren kennen als warm en heel belangstellend.
Ik had je een heerlijke periode na je pensionering toegewenst. Eindelijk zou je volop tijd hebben voor alles wat je leuk vindt. Afschuwelijk dat het noodlot jou nu op deze manier moest treffen.
We gaan je missen!


geschreven op 11 maart 2016 door Robert den Hartog       Rapporteren

Lieve Anne,
We hadden het je zo gegund om lang van je AOW te genieten.
Het lot besliste jammer genoeg anders.


geschreven op 11 maart 2016 door Bert en Marjolijn Lindeman       Rapporteren

Lieve familie,
Een foto uit onze kinderjaren. Een familiefeest uit 1953 waarop alle neven en nichten Van der Horst staan.
Een herinnering hieraan heb ik niet echt. Alleen deze foto is een tastbaar en waardevol bewijs. Wel herinner ik mij zoals mijn zus Lida al zei onze familiebezoekjes aan de Topaasstraat en onze (jeugd)vakanties in Bakkum. Altijd heel erg gezellig. Daarna gaat ieder zijn eigen weg en komt men elkaar slechts nog eens tegen op een leuk of minder leuke familieaangelegenheid. Enkele jaren geleden kwam ik bij toeval Anne(ke) tegen op het Stadionplein in Amsterdam. Anne en haar zus Els gingen op wintersport. Nu neem ik afscheid van Anne. Ik wens Frank, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte. Ook Toon en Els wens ik sterkte met het verlies van hun zus Anne. In gedachten ben ik bij jullie. Nicht Helga van der Horst.


geschreven op 10 maart 2016 door Helga van der Horst       Rapporteren

Lieve familie Albers-Van der Horst,
Uit onze jeugd een foto van 1953 waarop alle neven en nichten van de familie Van der Horst staan. Een herinnering aan dit familiefeest heb ik niet. Deze foto is slechts een tastbaar bewijs daarvan. Wat ik mij wel herinner zoals mijn zus Lida al zei zijn de bezoekjes aan de Topaasstraat en onze vakanties in Bakkum. Altijd gezellig! Maar zoals het in het leven gaat, ieder gaat zijn eigen weg en de contacten verwateren
Soms kwam je elkaar nog eens tegen op een leuke of minder leuke familieaangelegenheid. Enkele jaren geleden zag ik Anne(ke) bij toeval op het Stadionplein in Amsterdam. Zij ging met Els heerlijk naar de wintersport. Nu neem ik van haar afscheid. Ik wens Frank, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verlies van Anne. Ook wens ik Toon en Els sterkte met het verlies van hun zuster.
Nicht Helga van der Horst


geschreven op 10 maart 2016 door Helga van der Horst       Rapporteren

Wij als badmintongroep van de woensdag zijn zeer geschrokken van het trieste ongeval dat Anne is overkomen.Haar warme persoonlijkheid zullen wij ontzettend missen maar vergeten doen wij haar zeker niet. Wij wensen de familie heel veel sterkte in deze o zo moeilijke dagen namens de gehele badmintongroep van de woensdagochtend.


geschreven op 10 maart 2016 door Roy Calbo       Rapporteren

Wat een triest bericht. Ik kan het nog steeds niet bevatten. Anne heb ik ontmoet toen we samen werkten bij het voormalig Grondbedrijf. Anne op de administratie. Ik vond haar zachtmoedig, lief en vol met humor. Later zag ik haar ook op feestjes van het praathuis en als klant bij de garage. Frank, Wouter, Linda en overige familieleden - heel veel sterkte.


geschreven op 10 maart 2016 door Dannealle Glasmeier       Rapporteren