Anne Albers - van der Horst

28 juli 1950

Anne.png

03 maart 2016

Lieve Anne, wat fijn dat ik je dinsdag nog even gesproken heb toen ik met Linda Maud kwam brengen. Je was geïnteresseerd en hartelijk als altijd. Des te groter de schok te horen, dat je twee dagen later op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Wat een megapech en wat een verlies en verdriet voor iedereen om je heen. We gaan je onwijs missen!

Lieve Frank, Linda, Bob, Wouter en Jolitta, ik ben me rot geschrokken en dat zal voor jullie in het kwadraat het geval geweest zijn. Wat een ellende! Er is niets te zeggen om het voor jullie lichter te maken. Ik kan alleen de wens uitspreken dat jullie een modus vinden om het de komende tijd met elkaar en zonder Anne te gaan doen... Kuzzz

Nu moesten er hier herinneringen komen. Ik ken Anne van mijn PABO-tijd met Linda en dan spreek ik over 1990-1994. In die tijd (en ook daarna) heb ik Anne geregeld gezien en gesproken en was er altijd ruimte voor een goed gesprek en goede lach. Ik kan me herinneren dat ik uitgenodigd ben op een feestje van Anne en Frank waarbij ik een jerrycan water gaf omdat ze een bijdrage voor de vijver vroegen. Anne moest hier hartelijk om lachen. Ook heb ik met Linda een feestje in Het Praathuis gehouden na ons slagen. Anne heeft toen lachend een buurman nieuwe plantjes moeten geven omdat één van onze gasten met zijn dronken kop de plantjes uit de ene voortuin had gehaald en in de andere voortuin geplant had. Anne was op kraamvisite bij de geboorte van mijn dochter Isa. Ze was vol zorg en liefde en leerde me de huilbaby rustig te krijgen. Zo zijn er nog vele, vele goede herinneringen. Ik koester ze en hoop dat het anderen ook steun geeft!


geschreven op 09 maart 2016 door Daniëlle Honhoff       Rapporteren

Beste Frank, kinderen en kleinkinderen.
Geschrokken zijn wij van het verschrikkelijke bericht dat Anne is overleden. Gecondoleerd met dit grote verlies. Wij wensen jullie veel sterkte, warmte en liefde toe in deze moeilijke dagen en komende tijd.
Een warme en lieve groet, Carla en Wim van Wetten


geschreven op 09 maart 2016 door Wim en Carla van Wetten       Rapporteren

Lieve Anne,
In 1971 betrokken we als buren ons nieuw opgeleverde huis in de Johan Wagenaarstraat in Purmerend.
We hebben veel met elkaar gedeeld; de geboorte en het opgroeien van jouw en onze kinderen maar ook de vreselijke val van Frank. Na jullie verhuizing naar Almere is het contact uiteindelijk verbroken.
We wensen Frank, Linda en Wouter samen met hun gezin heel veel sterkte met dit enorme verlies.
Henk en Wil de Kruijf.


geschreven op 09 maart 2016 door Wil de Kruijf       Rapporteren

Tjee dat is schrikken als ik je overlijdensbericht ontvang. Pfff, veel te jong, Anne.
We hebben de laatste jaren elkaar niet gezien. Helaas loopt dat zo met neven en nichten.
Als kind trek je veel op met nichtjes en neefjes, ook omdat we met onze families jarenlang op vakantie gingen naar Bakkum.
Hierbij een foto van Bakkum van 1957 met jou, je moeder, Els, Toon en mijn broer Nico. We hebben daar altijd heerlijke vakanties gehad.
Ook herinner ik me de bezoeken aan de Topaasstraat, met mijn ouders mee, lopend van Oost naar Zuid, voor een kopje thee op de zondagmiddagen.
En we hebben nog een jaar op dezelfde school gezeten, de vormingsklas op de Hadewychschool, omdat we beiden niet wisten wat te doen na onze Mulo. Werken of toch nog een jaartje school.
Daarna stokte het contact, ieder ging haar weegs en zie je elkaar alleen nog bij speciale familiegelegenheden.
Ik wens de gehele familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd


geschreven op 09 maart 2016 door Lida van der Horst       Rapporteren

Frank, Linda en Wouter, Wat een vreselijk schok voor jullie dat Anne zo abrupt uit het leven is gehaald. Ik ken Anne vooral van mijn tijd met Jan. Anne kreeg een relatie met jou Frank en jullie trouwde en kregen Linda en Wouter. Ik ken Anne als een levenslustige vrouw, die jong bleef, heel actief was en graag dingen aan en oppakte. In de tijd van Jan's overlijden voelde zij zich ook erg betrokken bij wat de vriendenkring allemaal deed na Jan zijn dood en kwam een keer mee-mediteren. Zo was Anne: open en nieuwsgierig. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit onverwachte verlies en geniet van de mooie herinneringen die jullie aan haar hebben.


geschreven op 09 maart 2016 door Lida van den Broek       Rapporteren

lieve tante Anne,
Ik ben blij dat je in januari zo als verassing bij ma langskwam! Dat we je nog gezien hebben! Je zou bijna lekker van je vrije tijd gaan genieten... Misschien wel weer op vakantie gaan!
Zover mocht het niet komen.. Zo oneerlijk!
En dan komen in gedachte alle logeerpartijtjes in de vakanties weer voorbij... Dat we van jou suiker in onze yoghurt mochten en thuis niet! Nou... Daar kwamen we ook niet meer vanaf en ook thuis aten we niet anders meer! Dat we in de weekenden graag even bij jullie langskwamen en blij waren als jullie ook naar opa en oma in Amsterdam kwamen als wij er waren.. Dan was het gezellig!
Je kon zo genieten vd zon.. Elk moment dat je kon genoot je er van.. Voor mijn gevoel was jij altijd de bruinste van ons allemaal :-)
Ik hoop dat je daarboven lekker een wijntje / koffie aan het drinker bent met je ouders en je broer...
Dag Anne...


geschreven op 09 maart 2016 door Esther albers       Rapporteren

Lieve Anne,
Altijd opgewekt en vrolijk, warm en geinteresseerd, maar een serieus gesprek kon je ook goed met jou voeren, over werk of de kinderen en andere belangrijke zaken.
Belangstelling voor iedereen en genietend van vakanties en andere momenten van samenzijn met je familie.
We zullen je missen als fervente kaartster, fit-dancer en op allerlei andere Praathuisfeestjes?


geschreven op 08 maart 2016 door Flip en Ineke       Rapporteren

Lieve Frank, Linda en Wouter,

Wat een schok was het toen ik de kaart gisteren kreeg. Wil jullie graag persoonlijk vrijdag condoleren. Wat zal zij een leegte bij jullie achter laten!
Hieronder wat herinneringen die ik aan Anne heb.
Anne was altijd heel sociaal en trouw in vriendschappen, bij haar was een glas altijd half vol.
Ondanks dat jullie ruim 25 jaar geleden zijn verhuisd hadden we nog regelmatig telefonisch contact.
Toen jullie nog in Purmerend woonden, breidde ze altijd onder het televisie kijken, vond ik zo knap.
Naaide ook veel kleding voor Linda en Wouter. Zij heeft mij geleerd hoe je een "plaat" appeltaart maakte.
Jullie hadden in Purmerend ook konijnen, eentje daarvan wist regelmatig uit het hok te ontsnappen. Waarna Anne alle tuinen ging inspecteren of hij bij buren in de tuin zat, daarna gingen we het koning weer opjagen naar jullie tuin.
En de buurtbarbecuen laatste zaterdag van de schoolvakanties, waren onvergetelijk.We hebben het er nog over gehad om nu de kinderen volwassen waren het nog een keer te gaan doen. Maar helaas is het
bij de plannen gebleven.


geschreven op 08 maart 2016 door Els de Haan       Rapporteren

Lieve Anne,
Ik zie je steeds voor me als ik door de nu nog doorzichtige heg kijk en kan het moeilijk bevatten je daar nooit meer te zien lopen, of zitten. Je was altijd gastvrij en hartelijk als Marcel en ik even langskwamen. Jij en ik waren samen al plannen aan het maken om te gaan sporten en wandelen als ik van de zomer ook gestopt zou zijn met werken. En..."wat moet ik nou bij fit-dance als jij er als mijn vaste maatje met het duodansje niet meer bent?"
Kortom Anne, ik ga je missen!


geschreven op 08 maart 2016 door Marja Bonda       Rapporteren

Lieve familie, hierbij wil ik jullie mijn oprechte deelneming betuigen met het heengaan van Anneke. Ik wens jullie veel sterkte bij dit grote verlies. Tijdens de reünie vorig jaar hebben we nog fijn gesproken met elkaar, het was toen na al die jaren voor mij mijn nichtje uit de Topaasstraat in Amsterdam.


geschreven op 07 maart 2016 door Bea Ekelschot       Rapporteren

Frank en fam. Gecondoleerd met dit grote verlies heel veel sterkte gewenst


geschreven op 07 maart 2016 door Wilma Gerrits-Weijers       Rapporteren

Lieve Anne, we hebben jou leren kennen als een zorgzame, hartelijke, lieve vrouw. Wat zou je genoten hebben van je vrije tijd. Wat een vreselijk drama is jou overkomen en wat zal je gemist worden door iedereen om je heen!
Lieve frank, Linda, Bob, Wouter, Julitta en kinderen heel veel sterkte om dit grote verdriet een plek te kunnen geven en te verwerken. Anne was een lieve vrouw, moeder en oma, wat zullen jullie haar missen!!


geschreven op 07 maart 2016 door Han en Erna Dijkers- van Wetten       Rapporteren

Heel veel sterkte toegewenst in deze dagen.
Regelmatig met Anne gespeeld bij Arcade.


geschreven op 07 maart 2016 door Rob Aarsen       Rapporteren