Tini Huffnagel - Ligtermoet

03 juli 1940

Tini2 1.jpg

05 maart 2015

Lieve Frits, wat een groot verlies voor jou en je familie. Het aantal keren dat ik haar heb ontmoet, straalde ze en was ze zo trots als een pauw. Dat was inderdaad op jouw dertigste verjaardag(en), want daar genoot ze zienderogen van. Hartelijk, warm, energiek, maar ook met persoonlijke aandacht voor en interesse in de ander.
Één keer, toen ik haar voor het eerst ontmoette, heb ik haar ook enorm bezorgd gezien. Dat was toen jij besloot flauw te vallen, nog vóór wij samen het huwelijksfeest Willem-Alexander en Maxima konden bijwonen. Ik heb haar toen naar het ziekenhuis gereden (waar jij heel kort lag) en ze ratelde aan één stuk door, waarbij alle mogelijke scenario's de revue passeerden. Natuurlijk viel het achteraf alleszins mee, maar ik zag een zorgzame vrouw die enorm veel om haar kinderen gaf. Een beetje gek (op jou) was ze misschien ook wel want als ik het goed begrepen heb, heb jij je hele studententijd (en lange tijd daarna) nooit een wasmachine gehad. Wie daar voor opdraaide laat zich raden.
Ik herinner mij een heel lieve en zonnige vrouw.
Gecondoleerd Frits + familie.
Jan-Hein


geschreven op 07 maart 2015 door Jan-Hein van Dijk       Rapporteren

Lieve Frits, wat een schrik voor mij toen ik net in de Telgraaf de overlijdens-advertentie van jouw lieve moeder las! Van harte gecondoleerd jongen en natuurlijk ook je broers en zus en de kleinkinderen. Ik heb heel dierbare herinneringen aan jouw moeder, die, het kan haast niet anders, begonnen in de Westerkerk. Toen we elkaar een keer langer spraken, kwam Katwijk aan Zee aan bod. Ook daar hadden we herkenningspunten. Ik ben er geboren en onze huisarts was dokter Lodder. Ook jullie kenden dat huis aan de Boulevard. Dat gaf ook een bepaalde band. Daarna hebben we vaak de Cantate Diensten in de Wester gezamenlijk bezocht en voor of na de Dienst samen gegeten of geborreld. Ook jouw dertigste verjaardag hebben we een paar keer mogen meevieren en daar was uiteraard ook altijd jouw moeder bij! Telefoongesprekken met haar waren er ook vele. Kortom, het was een verschrikkelijk lief mens! Jullie zullen haar heel erg missen! Ik wens jou, Frits, heel veel sterkte de komende tijd en ook de anderen. Ik koester de fijne en dierbare herinneringen aan haar! Heel veel liefs, Froukje


geschreven op 07 maart 2015 door Froukje van Eijk       Rapporteren