Ton Schoelitsz

Ton heeft besloten zijn finale managementpositie in de hemel te aanvaarden

26 januari 1944

72d1a0d14af16f0969cf28910f0297c7.png

31 oktober 2022

Name: Tineke Kosterink-Molenkamp

Date: 29 november 2022

Name: Tineke

Date: 29 november 2022

Name: Marleen van Tellingen

Date: 16 november 2022

Name: Henk Vermunt

Date: 16 november 2022

Name: Marleen van Tellingen

Date: 11 november 2022

Name: Anneliese Piersma Havenhoofd 10

Date: 09 november 2022

Name: Helen Rijnders

Date: 09 november 2022

Name: Cor Veth

Date: 08 november 2022

Name: Sebastiaan

Date: 07 november 2022

Name: Br. Columba O.S.B.

Date: 07 november 2022

Name: Familie Jabbour

Date: 07 november 2022

Name: Thea en Jan

Date: 07 november 2022

Name: Marianne vd Sluijs

Date: 07 november 2022

Name: Marcelina Veth

Date: 07 november 2022

Name: Joël

Date: 07 november 2022

Via een van de andere ‘vuurtjes’ hoorde ik van het plotseling overlijden van Ton.
Herinneringen aan onze kadercursus Catechese komen naar boven met daarin de bijdrage van Ton, die we niet zullen vergeten! Goede en mooie herinneringen aan een voor ons ‘vuurtjes’ belangrijke en intensieve periode in ons leven.
Dankbaar ben ik voor dat wat ik van en via Ton heb mogen leren en aan wat hij heeft bijgedragen aan onze vorming als catechetisch medewerker.
Zijn vrouw Clara, kinderen en verdere familie en vrienden wens ik sterkte met dit verlies. En hoop dat ook voor hen de goede en mooie herinneringen hen door deze moeilijke periode heen helpen en vooral ook bij blijven!
Tineke


geschreven op 29 november 2022 door Tineke Kosterink-Molenkamp       Rapporteren

Over zijn dood heen
Leeft Ton in herinnering
En vruchtbare daden


geschreven op 16 november 2022 door Henk Vermunt       Rapporteren

Mijn wat late, maar wel gemeende condoleance. Ik had zelf helaas ook een sterfgeval in mijn omgeving, met een begrafenis op dezelfde dag als de crematie van Ton. Excuses, maar wel nog heel veel sterkte toe gewenst voor alle nabestaanden. Ik heb Ton leren kennen als een zeer sympathieke buurman, zal zijn vriendelijkheid missen en weet zeker dat hij ook door de andere buren erg gemist zal worden.


geschreven op 09 november 2022 door Anneliese Piersma Havenhoofd 10       Rapporteren

Alleen maar mooie en warme herinneringen. Jaren bij de Scouting, kerk en pastorie. Ik wens jullie heel veel sterkte toe voor nu en later. Een liefdevolle groet.


geschreven op 09 november 2022 door Helen Rijnders       Rapporteren

Gecondoleerd met het overlijden van Ton. Wij wensen jullie heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.


geschreven op 08 november 2022 door Cor Veth       Rapporteren

Gecondoleerd met jullie verlies. Ton was een ontzettende aardige man en ik zal nooit ons contact vergeten tijdens onze reis naar Israël met de kerk.


geschreven op 07 november 2022 door Familie Jabbour       Rapporteren

7 november 2022.
Lieve Clara, Selma en Bas, kleinkinderen en familie.
Wat zijn we geschrokken van het vreselijke bericht dat Ton zo plotseling is overleden!!!
Wat hebben we veel meegemaakt en te danken aan Ton op onze camping maar ook privé.
Samen met zijn lieve Clara, zijn broer Karel met Ans waren jullie nog niet op de camping en stonden jullie al klaar voor alle gasten jong en oud om van alles te bedenken en uit te voeren.
Te veel om op te noemen maar enkele staan in mijn geheugen gegrift zoals de kindermiddagen, de fietstochten welke s ’morgens al om 4 uur begonnen, kaarten, bowlen, vissen, met de kinderen achter op de platte kar getrokken door de tractor na het verzamelen van eikels deze naar de dierentuin brengen wat een feest, wedstrijd vliegeren in de Soester duinen, pannenkoeken bakken, boswandelingen organiseren te veel om op te noemen.
Wat maakte ik een grote fout toen Ton en Clara aanboden zelf op de camping te komen wonen en een aantal beheerszaken van mij over te nemen, hoe stom was ik om hier destijds nog niet deze kans met beide handen te grijpen.
Wie van al onze 500 gasten kenden jullie niet. Ook nadat jullie de camping jaren voorbij waren werden Ton en Clara weer even actief in de pastorie van de katholieke kerk in Amsterdam Noord en na jullie verhuizing naar Almere bleef Ton doorgaan met zijn missie om zich voor velen actief in te zetten. Zelfs in plaats van bloemen op zijn laatste reis liever een donatie aan St. Buurtcamping Almere Haven.
Zelfs ons staatshoofd was dit alles niet ontgaan en onze vorst benoemde je zeer verdiend tot “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”
Gelukkig hielden we nog steeds contact wellicht te weinig maar dat gaat nu eenmaal zoals ieder van ons verder gaat met druk vrijwilligerswerk.
Wat waren Miranda en ik onder de indruk van de bijzondere afscheidsceremonie vandaag nog door Ton geregistreerd. Met zoveel familie en vrienden een dag om nooit te vergeten.
Lieve Clara ook namens Miranda en Wil wil ik je en je gezin nogmaals heel hartelijk danken want zeker jij stond als een rots in de branding achter al de inzet van Ton voor zovelen. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en als je daar aan toe bent van harte welkom om je bij ons in Putten te komen ontspannen.
Saddy de Koning en Miranda Beute.


geschreven op 07 november 2022 door Saddy de Koning       Rapporteren

Lieve Clara en familie, hierbij een foto uit de "oude doos". Het tekent de sfeer in onze familie waar Ton deel vanuit maakte. Alles werd gevierd, uitgebreiden met iedereen. Wij hebben hier warme herinneringen aan en wensen jou en iedereen om je heen veel sterkte met het verlies van Ton.
Lieve groetjes Marianne en Bob


geschreven op 07 november 2022 door Marianne vd Sluijs       Rapporteren

Lieve Ton,
Elke vrijdag trouw aan de kraam,
Even heen en weer lopen wat eten we voor gebakken visje?
Altijd in voor een lolletje,
Maar ook oprecht geïnteresseerd.
Even een krantje naar Joël brengen……
We zullen je missen!
Lieve mevrouw Schoelitsz en gezin heel veel sterkte met dit grote verlies.

Liefs,

Joël en Team


geschreven op 07 november 2022 door Joël       Rapporteren

Beste Clara,
In mei 2019 ontmoeten ik Ton op het stembureau, ik had zijn naam wel op de bezettingslijst zien staan en die kwam mij ergens wel bekend voor. Gelukkig wist Ton precies hoe de familieband in elkaar zat. Zijn opa was een broer van mijn opa. We hebben die avond gezellig, tussen de stemmers door, kunnen kletsen. Daarna kwamen we elkaar van tijd tot tijd tegen in Almere. Nu lees ik de rouwkaart op Facebook en dat is toch even schrikken. Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe managementpositie van Ton, maar er zal vast wel wat te managen daarboven. Clara ik wens jou en de kinderen heel veel sterkte! Lieve groet, Marcelina


geschreven op 07 november 2022 door Marcelina Veth       Rapporteren

Lieve Ton,
mijn herinnering aan jou gaat terug naar tijden van familie feestjes, de aanjager van de polonaise, gezelligheid, Hordehol, de Scouting en natuurlijk jouw trouwe inzet tijdens het Sinterklaasfeest!
De hele familie werd ingezet als zwarte Piet met mijn vader en jouw schoonvader, als Sinterklaas. Prachtige herinneringen van een warme familieband waar we beide in zijn opgegroeid.
Je bent niet meer waar je was, maar je zal zijn waar je in liefde wordt herdacht.
Ik wens jou een mooie reis toe ??


geschreven op 07 november 2022 door Gitta van der Sluijs       Rapporteren

Gecondoleerd met het overlijden van Ton. Een markante man die wij door onze woon situatie in een van de torens aan de Havenkom talloze malen voorbij zagen lopen maar echt leerde kennen door zijn standvastige en succesvolle strijd tegen het woontoren plan. Heel veel sterkte maar vooral ook steun uit de herinneringen. Henk Vermeer en Myra Jongejans


geschreven op 07 november 2022 door Henk Vermeer Myra Jongejans       Rapporteren

Veel sterkte en gedenk de mooie herinneringen


geschreven op 07 november 2022 door Gosse Wijnsma en Dietrix de Jong       Rapporteren

Gecondoleerd met het overlijden van Ton. Ik wens jullie voor komende tijd heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken


geschreven op 07 november 2022 door Hans Veth       Rapporteren

Beste mevrouw Schoelitsz,
Gecondoleerd met het overlijden van uw lieve man , wij kennen hem als een zeer sociaal, lief persoon . Wij wensen u en uw naasten sterkte en kracht toe om dit grote verlies te dragen . Lieve en warme groet , Cor Verhoef


geschreven op 07 november 2022 door Cor Verhoef       Rapporteren