Ton Schoelitsz

Ton heeft besloten zijn finale managementpositie in de hemel te aanvaarden

26 januari 1944

72d1a0d14af16f0969cf28910f0297c7.png

31 oktober 2022

Name: Annemarie Bart

Date: 07 november 2022

Name: Sandra van Dam

Date: 07 november 2022

Name: Ad Roelofs

Date: 07 november 2022

Name: Harry de Nijs

Date: 07 november 2022

Name: Bart, Sophie en Susan

Date: 07 november 2022

Name: Frank en Anke

Date: 07 november 2022

Name: Jacqueline & Wybren

Date: 07 november 2022

Name: Frank en Anke

Date: 07 november 2022

Name: Richard en Martine

Date: 07 november 2022

Name: Huub Rijnbout

Date: 07 november 2022

Name: Toy en Martin de Koning

Date: 07 november 2022

Name: Ellen van den Broek

Date: 06 november 2022

Name: Joop van der Sluijs

Date: 05 november 2022

Name: Fam. van Vugt

Date: 05 november 2022

Name: Fred en José Brandsema

Date: 05 november 2022

Ik zie in mijn bericht op het laatst vraagtekens. Niet door mij geplaatst. Schijnbaar veranderd een symbool in vraagtekens. Sorry!


geschreven op 07 november 2022 door Sandra van Dam       Rapporteren

Lieve Clara en familie, gecondoleerd met het overlijden van Ton! Ik wens jullie veel sterkte en kracht met dit grote verlies!
Dit komt voor mij heel onverwacht. In gedachte bij jullie ????


geschreven op 07 november 2022 door Sandra van Dam       Rapporteren

Compleet overdonderd door dit verlies! Wat een verdrietig. Een mooi mens met goed hart…. Mooie herinneringen aan de tijd samen in Noord.
Sterkte!


geschreven op 07 november 2022 door Annemarie Bart       Rapporteren

Overvallen door je dood
herinner ik me jouw innemende vriendelijkheid
die je aan de wereld bood.
Het is deze herinnering
die ons nu allen troost


geschreven op 07 november 2022 door tjeerd herrema       Rapporteren

Gecondoleerd met t verlies van ton. Ik wens jullie heel veel sterkte toe


geschreven op 07 november 2022 door Emmy Veth       Rapporteren

Beste Clara,
Op deze beetje onpersoonlijke wijze wil ik je van harte condoleren met het verlies van Ton. Alhoewel ik Ton niet erg goed heb gekend heb ik hem wel ervaren als een opgewekte en charismatische man. Het raakte mij behoorlijk toen ik van zijn overlijden hoorde.
Ik wens jou (jullie) veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.


geschreven op 07 november 2022 door Ad Roelofs       Rapporteren

Lieve Ton. Ik ben net terug van de afscheidsbijeenkomst. Net als vele anderen ben ik ook erg geschrokken van overlijdensbericht. Ik dacht al snel aan alles wat wij samen meegemaakt hebben. Ik weet nog goed dat ik als verkenner bij de scouting je leerde kennen als Hopman. De eerste avond werd er hout gesneden met een zakmes bij en snorrende kachel in het scouting gebouw. De wekelijkse bijeenkomsten, de kampen, het spelen van zwarte Piet zijn zo even ervaringen die ik door jou inzet heb op kunnen doen. Ook jaarlijks op 2de kerstdag leidde jij het "kinderkewiegen"'. Ik als koorlid zag dat je daar echt op je plek was en alles in goede banen leidde. Ik zag op afstand dat je altijd druk bezig was op velerlei vlaken. Nadat ik in het Antonius gebouw aan de slag ging kwam ik je weer tegen. Ook jij werkte daar in de bediening onder Theo Smit. Een bijzondere tijd was dat. Later nam ik ook zitting in het Antonius bestuur en zag dat jouw inbreng zeer belangrijk was. Je historisch besef was eindeloos en goed voor mij om van te leren. Na je verhuizing naar Almere duurde het toch nog een lange tijd voordat je ook die touwtjes los liet. Als ik ben mijn beperkte zicht over de historie van de Stephanus parochie ben je niet alleen voor hen maar zeker ook voor mij een steun en leidsman geweest. Ik heb altijd tegen je op gekeken en veelvuldig positief verbaasd over je tomeloze inzet op velerlei gebied. Ook waren onze contacten verwaterd uit mijn gedachten ben je nooit geweest. Ik wil je dankzeggen voor alle levenslessen die je mij zonder dat je dat misschien wist gegeven hebt.
Harry de Nijs


geschreven op 07 november 2022 door Harry de Nijs       Rapporteren

Lieve Ome Ton, soms wil je zoveel zeggen maar kan je de woorden niet vinden. Voor mij is dan nu. Gelukkig zijn de herinneringen er wel altijd en die blijf ik koesteren. Het logeren toen ik kind was, carnaval, verjaardagen, familie weekenden, feestdagen in de pastorie, artikel schrijven voor de Havenaar, en alle andere gezellige momenten samen. Je was altijd betrokken en behulpzaam en maakte daarmee al deze momenten ook mogelijk. Altijd geïnteresseerd en lekker kletsen kon je altijd. We gaan je missen Ome Ton, bedankt voor alles wat je gegeven hebt.
Dikke knuffel voor iedereen die het nodig heeft, Bart, Sophie en Susan Borkert.


geschreven op 07 november 2022 door Bart, Sophie en Susan       Rapporteren

Ton in actie


geschreven op 07 november 2022 door Frank en Anke       Rapporteren

deze fot hoort bij ons bericht
Anke


geschreven op 07 november 2022 door Frank en Anke       Rapporteren

Aan Ton zijn zoveel herinneringen. Als je hulp nodig had, of er was een initiatief voor de buurt, kon je op Ton rekenen.Door zijn vele contacten kreeg hij vaker of sneller wat voor elkaar dan als een ander het vroeg. Van Mirella Amato kregen we wel de bloembakken ook hier.......maar zelf onderhouden en water geven. Het water kwam door goed contact met het Veerhuijs, toen nog restaurant. Er zou nog een foto bij kunnen van Ton en Frank die de bomen op het pleintje snoeien om ook voor de beneden etages het zicht op het water vrij te houden.Of toch niet zonder risico het water in te gaan de wallenkant snoeien . De tenten in de binnentuin en de verlichting voor de "snert"fuif rond kerst en oud en nieuw. Voorzitter van de bewonersvereniging en hij zorgde er mede voor dat de een eenheid tussen kopers en huurders behouden werd. Doordat Ton zo bekend in Haven was, hoorde hij bij toeval op tijd van de flat die dreigde te komen. Daardoor kon er op tijd gereageerd worden en is het uiteindelijk niet doorgegaan.Kortom op Ton kon je rekenen. Hoewel hij uit Amsterdam kwam, mogen we wel zeggen : Er is een Havenaar heen gegaan. Mogen de vele mooie herinneringen jullie sterken in de komende tijden. En als de krokodil hier inderdaad komt zien wij het als een monumentje voor Ton. Een kunstwerk waar vanzelf de bloemen bij gaan bloeien die hij verdient!
Hij heeft een steen verlegd in de rivier op aarde , waardoor het water altijd wat anders zal blijven stromen. Rust daar een beetje in de hemel Ton.
Frank en Anke
Lieve Clara en fam. van Ton we wensen jullie sterkte voor de komende tijden.


geschreven op 07 november 2022 door Frank en Anke       Rapporteren

Lieve Clara,
Wat een gemis Clara, ik wens jou ,en je dierbaren sterkte met dit verdriet. Ik ben blij dat ik Ton heb leren kennen, een bijzonder en integer mens. Bij de Buurtcamping was hij een geziene gast. Geweldig hoe hij zich betrokken voelde en zijn vrijwilligerstaak met verve ten uitvoer bracht. Hij zal bij een volgende editie in mijn gedachten zijn en gemist worden.


geschreven op 07 november 2022 door Wil Spaans       Rapporteren

Mijn herinnering aan deze fantastisch man is dankbaar. Fijn dat ik samen met hem de Havenaar mocht vertegenwoordigen. Zijn binnenring krant werd voor heel Haven.
Ik heb Ton leren kennen als een positieve, vrolijk, altijd fluitende man met heerlijke humor. Ook de mindere momenten tijdens de ontwikkeling van de Havenaar bleef hij vrolijk en zette zijn tanden er in. Dankbaar dat ik met hem heb mogen samen werken in het Bestuur van e Havenaar. Dankbaar dat ik jullie heb mogen leren kennen via de GreenStory. Ik mis hem. Lieve Clara, ik heb hier geen woorden voor, alleen kan ik je sterkte en kracht toewensen. Liefs en dikke knuffel Richard en Martine


geschreven op 07 november 2022 door Richard en Martine       Rapporteren

Ik wens heel veel sterkte voor Clara, Selma en Jeroen, Bas en Hetty en de kleinkinderen bij het verwerken van het enorme gemis door het verliezen van Ton die ik ken als een positieve, integere, zeer hulpvaardige en uiterst sociale zwager.
Huub Rijnbout (mede namens Cora).


geschreven op 07 november 2022 door Huub Rijnbout       Rapporteren

lieve Clara,
Wij willen jullie veel sterkte wensen. Niet alleen vandaag maar ook de komende tijd.
Van Jacqueline en Wybren hebben wij gehoord hoe waardelvool, mooi, intens en liefdevol de laatste dagen samen met Ton zijn geweest.
Fijn dat jij nu niet alleen blijft maar dat jouw kinderen en mensen zoals Jac en Wybren naast jou staan.
Veel liefs ,
Martin, Toya, Juan Andres en Anna Sofia


geschreven op 07 november 2022 door Toya de Koning-Gallego       Rapporteren